English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25 Ιουλίου 2012

Κοτόπουλο Σαλμί

Υλικά
1 μέτριο Κοτόπουλο
25 σκελ. Σκόρδο
1 φλιτζ. Χυμό Λεμονιού
2 ½ ποτ. Νερό
Λάδι για τηγάνισμα
½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε χοντρά κομμάτια. Το αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι, το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Παράλληλα ρίχνουμε τα σκόρδα σε μια κατσαρόλα και τα βάζουμε να βράσουν με δύο ποτήρια νερό. Τα βράζουμε για κάμποση ώρα μέχρι να μαλακώσουν και τα λιώνουμε με το πιρούνι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στη κατσαρόλα το τσιγαρισμένο κοτόπουλο, 1 ποτήρι νερό και μισό ποτήρι λάδι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου μισή ώρα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...