English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

15 Ιουλίου 2012

Μελόπιττα Σίφνου

Υλικά γιά τή ζύμη
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1/2 φλυτζάνι βιτάμ
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1/2 κουταλάκι κοφτό μπαϊκιν πάουντερ
νερό (όσο σηκώσει ή ζύμη)

Γιά τή γέμιση
3 φλυτζάνια τσαγιού μυζήθρα άνάλατη
1&1/2 φλυτζάνι μέλι
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
1 κουταλιά τής σούπας κανέλλα σκόνη
3 κουταλιές κοφτές αλεύρι κανέλλα γιά τό πασπάλισμα.

Εκτέλεση
Κοσκινίζετε τό αλεύρι και τό ανακατεύετε μέ τό αλάτι, τή ζάχαρη και τήν πάουντερ. Προσθέτετε τό βιτάμ καί ζυμώνετε, προσθέτοντας λίγο νερό, ώστε νά γίνη ή ζύμη μάλλον σφικτή. Μέσα σέ λεκανίτσα βάζετε τή μυζήθρα τριμένη στον τρίφτη, προσθέτετε τή ζάχαρη καί τήν κανέλλα και ανακατεύετε νά ενωθούν. Ρίχνετε έν συνεχεία τό μέλι και τά αυγά χτυπημένα μέ τό αλεύρι και ζυμώνετε καλά.
Ανοίγετε τή ζύμη σέ χοντρό φύλλο και τό στρώνετε σέ βουτυρωμένο ταψάκι, ώστε νά σκεπάσει και τά πλάγια τού ταψιού. Αδιάζετε τό μείγμα επάνω στό φύλλο και βάζετε νά ψηθεί σέ μέτριο φούρνο έπι 1 ώρα. Όταν βγει άπό τό φούρνο, τήν πασπαλίζετε μέ κανέλλα και άφού κρυώσει τήν κόβετε σέ τεμάχια και σερβίρετε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...