English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

10 Ιουλίου 2012

Μπιφτέκια με κάρυ και σάλτσα μανιταριών

Υλικά:
Για τα μτιφτέκια
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2-3 βρασμένες πατάτες
2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) τριμμένα στο μπλέντερ
1 γεμάτο κουτάλι της σούπας κάρυ
αλάτι - πιπέρι

Για τη σάλτσα μανιταριών
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες ή μανιτάρια σε κονσέρβα
1/2-1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
χυμό μισού λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά τον πουρέ της πατάτας, το πράσο, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Τα τοποθετουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 40-45 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και αχνίζουμε τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το μαϊντανό και τέλος την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...