English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

12 Ιουλίου 2012

Μπατζίνα Θεσσαλίας

Υλικά
1 κολοκύθι τριμμένο
4 αυγά
200 γραμ. μαργαρίνη
2 ποτήρια φρέσκο γάλα
3 φλ. φέτα τριμμένη
αλάτι,πιπέρι
αλεύρι
λάδι (για το άλειμμα του ταψιού)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο το οποίο το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου να μαλακώσει, τα αυγά, το τριμμένο κολοκυθάκι, το γάλα και λίγο αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά έτσι ώστε να γίνει στην υφή σαν το κουρκούτι, δηλαδή ούτε πολύ ρευστό αλλά ούτε και ζυμάρι.
Λαδώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε το μίγμα μας.
Ρίχνουμε κάποιες σταγόνες λάδι από πάνω και τριμμένη φέτα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts