English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6 Ιουλίου 2012

Κρασάτα τυροπιτάκια

Υλικά για τη ζύμη
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί ή ρετσίνα
1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα
1/2 κ.γ αλάτι

Υλικά για τη γέμιση
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. φέτα
100 γρ κίτρινα τυριά
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται.
Δοκιμάζουμε παίρνοντας ένα μπαλάκι ζύμης και ανοιγοντάς το με το χέρι μας στον πάγκο. Αν δεν σπάει είναι έτοιμη. Αν σπάει χρειάζεται λίγο αλεύρι ακόμα.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′.
Σε άλλο μπωλ τρίβουμε την φέτα, την ανακατεύουμε με το γιαούρτι και το κίτρινο τυρί.
Προσθέτουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης τα ανοίγουμε και βάζουμε μέσα γέμιση τα κλείνουμε καλά για να μην χυθεί η γέμιση και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με έναν κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινήσουν (περίπου 30′)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts