English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

13 Ιουλίου 2012

Μπριζόλες χοιρινές κρασάτες στα κάρβουνα

Υλικά
6 χοιρινές μπριζόλες (λέμε στον χασάπη μας να τις κόψει παχουλές)
2 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί
5 κουταλίες σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομένο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπώλ ή σε ένα βαθύ ταψί, το κρασί, ελαιόλαδο, μαϊντανό και πάπρικα και ανακατεύουμε ώστε να το κάνουμε μείγμα. Στην συνέχεια βάζουμε τις μπριζόλες στο μπώλ-προσέχουμε το μείγμα να τις καλύψει πλήρως. Επειτα, βάζουμε το μπώλ στο ψυγείο (συνηθως θέλει 10-12 ώρες στο ψυγείο).
Οταν βγάλουμε τις μπριζόλες απο το ψυγείο, τις αφήνουμε για τουλάχιστον 45′ ώστε να πάρουν θερμοκρασία περιβάλλοντος (δεν πρέπει να τις βάλουμε κατευθείαν στην σχάρα απο το ψυγείο).
Στην συνέχεια βάζουμε τις μπριζόλες πάνω στην θράκα (αφού έχει πιάσει θερμοκρασία το barbeque μας-και όχι απλα δυνατή φωτιά), και γυρίζουμε συχνά τα κρέατα με μία πιάστρα. Δεν τις τρυπάμε-ούτε τις χαράσουμε, απλά τις γυρίζουμε συχνά. Λίγο πρίν τις βγάλουμε και αφού έχουν αρχίσει να “ροδίζουν”, τους ρίχνουμε το αλατοπίπερο (το ρίχνουμε πάντα λίγο πριν τις σερβίρουμε).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...