English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6 Ιουλίου 2012

Ογκρατέν λαχανικών

Υλικά
1 κιλό πατάτες
2-3 καρότα
2 κρεμμύδια
2-3 πιπεριές
λίγα μανιτάρια
αλάτι, πιπέρι
λάδι
φρυγανιά τριμμένη

Για την ψευτομπεσαμέλ
1 φλυτζάνα νερό
1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 κουταλιά σούπας λάδι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Τα κρεμμύδια τα κόβουμε σε φέτες και τα καρότα τα τρίβουμε.
Κόβουμε επίσης τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι και σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με τα καρότα μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε και τις πιπεριές και τα μανιτάρια και αφήνουμε να μαραθούν κι αυτά.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά, στρώνουμε μια στρώση πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Από πάνω βάζουμε το μισό μίγμα από τα λαχανικά που έχουμε σωτάρει.
Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και αφού τις στρώσουμε απλώνουμε πάνω το υπόλοιπο μίγμα λαχανικών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...