English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

12 Ιουλίου 2012

Λαχταριστό κέικ "Tres Leches"/"Τρία γάλατα" (Λατινική Αμερική)

Υλικά
1 1/4 κούπα φαρίνα
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
1 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπα βούτυρο
5 αυγά
1 1/2 κούπα γάλα 3.5% λιπαρά
1 κούπα ζαχαρούχο γάλα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας ρούμι
1 πρέζα αλάτι
1 σιρόπι καραμέλας εμπορίου

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά.
Προσθέτετε σε αυτό το μείγμα και μισό ποτήρι γάλα. Ρίχνετε σίγα-σιγά στο μείγμα του αλευριού το παραπάνω μείγμα και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα σε ταψί τετράγωνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύετε καλά τα γάλατα και το ρούμι και τα ρίχνετε σιγά σιγά πάνω στο κέικ που έχει κρυώσει, στο οποίο έχετε κάνει τρυπούλες με οδοντογλυφίδα για να τραβήξει καλύτερα το μείγμα των γαλάτων. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Μόλις το βγάλετε, ρίχνετε από πάνω μια στρώση από καραμέλα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts