English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Αυγούστου 2012

Φασολάδα

Υλικά
1/2 κιλό Φασόλια μέτρια
2/3 φλ. Λάδι
1 Κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
2 Καρότα
4-5 κλωναράκια Σέλινο
Αλάτι, Πιπέρι
Χυμό Λεμονιού (ή 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ)

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φασόλια και τα βάζουμε να μουσκέψουν από την προηγούμενη μέρα.
Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με το νερό να τα σκεπάζει.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε φέτες και το σέλινο ψιλοκομένο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια αλλά χωρίς να λιώσουν.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσουν και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts