English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Αυγούστου 2012

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Υλικά
Αλεύρι: 1 1/2 κούπα
Ζάχαρη: 1 κούπα
Αλάτι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Κακάο: 1/4 κούπας
Στιγμιαία σκόνη καφέ: 1/2 κουταλάκι τσαγιού (προαιρετικά)
Σόδα: 1 κουταλάκι τσαγιού
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ξύδι: 1 κουταλιά σούπας
Φυτικό λάδι: 1/3 κούπας (ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο)
Κρύο νερό: 1 κούπα (ή καφέ αν θέλετε κέικ μόκα)

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου.
2. Κοσκινίζετε κατευθείαν μέσα σε ένα ταψί για κέικ, 20 εκ. περίπου, το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, την σκόνη καφέ, την σόδα και την ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και κάνετε 3 λακκουβίτσες. Στη μία ρίχνετε την βανίλια, στην άλλη το ξύδι και στην άλλη το λάδι. Ρίχνετε από πάνω το κρύο νερό (ή κρύο καφέ αν κάνετε κέικ μόκα) και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να αναμιχθούν καλά.
3. Ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts