Υλικά
1 μεγάλους ώριμους ανανάδες
12 βρασμένες γαρίδες
1/2 φλιτζ. του καφέ ψιλοκομμένα πράσινα φυλλαράκια από φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 κουταλιά σούπας κάρι
1/2 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
1/4 κουτ. γλυκού πιπερίτσα τσίλι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Παίρνετε τον ανανά και κόβετε κατά μήκος στη μέση να σχηματιστούν 2 βαρκούλες. Μ' ένα μαχαιράκι αδειάζετε το περιεχόμενο, το οποίο και ψιλοκόβετε σε κύβους μέσα σε ένα μπολ, κρατώντας όλο του ζουμί που θα βγει από όλη αυτή τη δουλειά.
Αδειάζετε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε και 1/2 φλιτζ. του τσαγιού νερό. Διαλύετε μέσα στο μίγμα το κορν φλάουρ και το κάρι. Τα ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι το μίγμα να πήξει ελαφρά.
Το αφήνετε να κρυώσει. Καθαρίζετε απο το κέλυφος τις βρασμένες γαρίδες και τις ανακατεύετε μαζί με τα κομματάκια του ανανά.
Ανακατεύετε, ρίχνετε το ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι και προσθέτετε την έτοιμη σάλτσα. Ανακατεύετε και γεμίζετε με το μίγμα τους άδειους ανανάδες.
1 μεγάλους ώριμους ανανάδες
12 βρασμένες γαρίδες
1/2 φλιτζ. του καφέ ψιλοκομμένα πράσινα φυλλαράκια από φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 κουταλιά σούπας κάρι
1/2 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
1/4 κουτ. γλυκού πιπερίτσα τσίλι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Παίρνετε τον ανανά και κόβετε κατά μήκος στη μέση να σχηματιστούν 2 βαρκούλες. Μ' ένα μαχαιράκι αδειάζετε το περιεχόμενο, το οποίο και ψιλοκόβετε σε κύβους μέσα σε ένα μπολ, κρατώντας όλο του ζουμί που θα βγει από όλη αυτή τη δουλειά.
Αδειάζετε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε και 1/2 φλιτζ. του τσαγιού νερό. Διαλύετε μέσα στο μίγμα το κορν φλάουρ και το κάρι. Τα ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι το μίγμα να πήξει ελαφρά.
Το αφήνετε να κρυώσει. Καθαρίζετε απο το κέλυφος τις βρασμένες γαρίδες και τις ανακατεύετε μαζί με τα κομματάκια του ανανά.
Ανακατεύετε, ρίχνετε το ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι και προσθέτετε την έτοιμη σάλτσα. Ανακατεύετε και γεμίζετε με το μίγμα τους άδειους ανανάδες.