English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

24 Αυγούστου 2012

Στηθόπλευρες με γλυκό τσίλι (Ταϊλάνδη)

Υλικά
4-5 κιλά Μοσχαρίσιες στηθόπλευρες
1/2 φλιτζάνι ελαφριά γλυκιά Σάλτσα τσίλι
2 κουταλιές Ρυζόξυδο
2 σκελίδες πολτοποιημένες Σκόρδο
1 κουταλιά φρέσκα ψιλοκομμένα Φύλλα κόλιανδρου

Εκτέλεση
*Παραγγείλετε στο χασάπη να σας φέρει μικρές στηθόπλευρες και ζητήστε του να τις κόψει στη μέση.
Ανακατώστε σε ένα μπολ τις στηθόπλευρες με τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάστε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Στραγγίστε τις στηθόπλευρες και φυλάξτε τη μαρινάτα. Βάλτε τις στηθόπλευρες πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος. Ψήστε τες και στις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν μέσα όσο θέλετε, αλείφοντάς τες με λίγη από τη μαρινάτα μερικές φορές στην διάρκεια του ψησίματος. Βάλτε την υπόλοιπη μαρινάτα σε ένα μικρό κατσαρόλι και σιγοβράστε τη 2 λεπτά. Σερβίρετε τις στηθόπλευρες με τη σάλτσα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts