English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

29 Αυγούστου 2012

Αρωματικό Σπανακόρυζο by Act

Η 37η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι το "Αρωματικό Σπανακόρυζο by Act". Το εμπνεύστηκα στιγμιαία, πρόκειται για το κλασσικό σπανακόρυζο, εμπλουτισμένο όμως με αρώματα της φύσης! 
Υλικά
1 κιλό σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα + 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι παρμπόιλντ
1 μεσαίο ξερό κόκκινο ψιλοκομμένο κρεμμύδι (ή 1-2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια)
1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1/2 κουταλιά της σούπας δυόσμο
λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού (απο τη γλάστρα σας αν έχετε)
1 αστερία γλυκάνισου (προαιρετικά)
Το χυμό ενός λεμονιού και λίγο απο το ξύσμα του
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε περίπου 2 λίτρα νερό κι έπειτα προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός απο το σπανάκι, το ρύζι και το λεμόνι).
Όταν βράσουν για 3-4 λεπτά, αφαιρούμε το αστερία γλυκάνισου, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά (δοκιμάζουμε το ρύζι να δούμε αν "λιώνει" στο δόντι).
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 6-8 λεπτά. 
Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύουμε κι έτοιμο το "Αρωματικό Σπανακόρυζο by Act"!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...