English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Σεπτεμβρίου 2012

Μακαρόνια παστίτσιο με φύλλα μπακλαβά και τυρί φέτα

Υλικά
2/3 κιλού μακαρόνια χοντρά
1/2 κιλού τυρί φέτα σκληρή
1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ
1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
5 αυγά
10 φύλλα μπακλαβά
αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση
Βράζετε τά μακαρόνια, τά σουρώνετε και τά περιχύνετε μέ τό μισό βούτυρο, πού απλώς λυώνετε σέ τηγανάκι.
Σε μεγάλο μπώλ χτυπάτε τά αυγά, προσθέτετε τό γάλα και τό τυρί κομμένο σέ μικρά κομματάκια. Ρίχνετε τό μείγμα στά μακαρόνια και τά ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε ανάλογο ταψί και στρώνετε 6 φύλλα, αλείφοντας καθένα μέ βούτυρο λυωμένο. Ρίχνετε τά μακαρόνια, τά στρώνετε, γυρίζετε πρός τά μέσα τά εξέχοντα φύλλα και τά βουτυρώνετε. Τοποθετείτε τότε απο πάνω τα υπόλοιπα 4 φύλλα, βουτυρώνοντας τα.
Βουτυρώνετε καλά τό τελευταίο φύλλο και μέ μυτερό μαχαιράκι τό χαράζετε σέ 4-5 λωρίδες.
Ψήνετε σέ μέτριο φούρνο έπί 40 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίση και όταν τό βγάλετε άπό τό φούρνο, ξαναχαράζετε τις λωρίδες και τό κόβετε σέ μπακλαβωτά ή τετράγωνα κομμάτια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...