Υλικά:
1 πακέτο ταλιατέλες1 φλυτζάνι του τσαγιού σπανάκι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι του τσαγιού πράσο ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 + 1/4 φλυτζάνι του τσαγιού μανούρι
1/4 κουταλάκι του τσαγιού πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και στραγγίζετε. Μην τις αφήσετε να μαλακώσουν πολύ. Σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στην οποία έχετε διαλύσει τον κύβο λαχανικών, βράζετε το σπανάκι και το πράσο. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στο μείγμα το μανούρι. Ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε όλο το μείγμα σε μια βαθιά πιατέλα, αφού το αναμείξετε με τις ταλιατέλες.
Πασπαλίζετε με το πιπέρι και σερβίρετε.