English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

10 Οκτωβρίου 2012

Σούπα κρέμα μύδια (Γαλλία)

Υλικά:
1,5 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος τους
2 μεγάλα κρεμμύδια λιωμένα στο μίξερ
3 κουτ. ελαιόλαδο
3 κουτ. φρέσκο βούτυρο
2 νεροπότηρα λευκό αρωματικό ξηρό κρασί
1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
2 κουτ. της σούπας άνηθο

Εκτέλεση:
Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα μύδια.
Τα αχνίζετε σε λίγο νερό για να ανοίξουν και βγάζετε το εσωτερικό τους και πετάτε τα κελύφη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, ρίχνετε το κρεμμυδάκι και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει.
Ρίχνετε τα μύδια, τα φέρνετε μια βόλτα και ρίχνετε μέσα το κρασί. Αφήνετε να πάρει μια καλή βράση και συμπληρώνετε λίγο νεράκι (1 νεροπότηρο).
Ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και βράζετε ακόμα για 5 λεπτά.
Ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και σερβίρετε στα πιάτα ζωμό σούπας και στο κέντρο κάθε πιάτου 6-7 μύδια. Πασπαλίζετε με άνηθο.
Η σούπα είναι πηκτή και τρώγεται πάντα ζεστή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...