English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Οκτωβρίου 2012

Μπακαλιάρος - Αγιορείτικη συνταγή

Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο (να ξαλμυρίσει 9 ώρες)
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
5-6 σπυριά μπαχάρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό δύο μέτριων λεμονιών

Εκτέλεση
Σιγοβράστε τα κρεμμύδια με ένα ποτήρι του κρασιού νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Βγάλτε τα κρεμμύδια και τοποθετήστε στον πάτο της κατσαρόλας τον μπακαλιάρο.
Τακτοποιήστε από πάνω τα κρεμμύδια, ρίξτε το μπαχάρι, το ελαιόλαδο, 1 ποτήρι του κρασιού νερό και σιγοβράστε τα για 15 λεπτά σε ανοιχτή κατσαρόλα.
Περιχύστε το φαγητό με το χυμό των λεμονιών και αφήστε το να πάρει μία ακόμη βράση.
Σερβίρεται ζεστό σε βαθιά πιάτα.
Αν το αφήσετε να κρυώσει, θα έχετε ένα είδος ψαροπηχτής που μπορεί να καταναλωθεί και παγωμένη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts