English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Νοεμβρίου 2012

Πορτοκαλόπιτα διαφορετική απο τις άλλες... by Act

Η 43η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι η "Πορτοκαλόπιτα διαφορετική απο τις άλλες... by Act". Πρόκειται για ένα απο τα πειράματα που έχω κάνει στη μαγειρική, και συνήθως δεν μου πατυχαίνουν όταν πρόκειται για γλυκά. Εσείς όμως δοκιμάστε την...
Υλικά
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει
4 ζουμερά μέτρια πορτοκάλια (κομμένα σε φέτες μαζί με την φλούδα τους)
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 αυγά
4 κουταλιές σούπας σκόνη καφέ καπουστίνο
4 βανίλιες

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα πορτοκάλια με το ελαιόλαδο να γίνουν χυλός.
Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, και προσθέτουμε τα αυγά.
Χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ, κι έπειτα ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τον καπουτσίνο, τις βανίλιες και συγχρόνως συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Όταν δούμε οτι το μείγμα είναι έτοιμο, λαδώνουμε τον πάτο ενός μεγάλου στρογγυλού ταψιού και πασπαλίζουμε με λίγη κοπανιστή φρυγανιά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 40 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Έτοιμη η "Πορτοκαλόπιτα διαφορετική απο τις άλλες... by Act"!
  • (αν θέλετε να γίνει λίγο πιο γλυκιά, προσθέστε μισό ακόμα φλιτζάνι ζάχαρη.
  • μην φοβηθήτε αν τα κομμάτια δεν φουσκώσουν και κρατάνε υγρασία μέσα, είναι η "τσαχπινιά" αυτής της συνταγής.
  • μια πρόταση σερβιρίσματος που σας προτείνω, είναι με ψιλοκομμένα κομματάκια και σιρόπι απο γλυκό πορτοκάλι.)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts