English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο χιονισμένο κέικ

Υλικά:
300 γρ. διάγορα φρούτα αποξηραμένα (βερίκοκα, κουμ - κουάτ, δαμάσκηνα, ανανάς, σταφίδες)
350 γρ. σκούρο Ρούμι
250 γρ. μαλακό Βούτυρο
225 γρ. (καστανή) Ζάχαρη
250 γρ. (φουσκώνει μόνο του) Αλεύρι
4 Αυγά
4 κουτ. σκόνη Κανελογαρίφαλα

Διακόσμηση χιόνι:
1 Ασπράδι αυγών
200 -220 γρ. Αχνη ζάχαρη
200 γρ. (κερασάκια,ανανάς,παπάγια) διάφορα Φρούτα γλασέ
25 γρ. άψητα ολόκληρα Αμύγδαλα
25 γρ. κάσιους Φιστίκια

Εκτέλεση:
Βάζετε τα αποξηραμένα φρούτα σε γυάλινο βάζο και τα περιχύνετε με το ρούμι. Σκεπάζετε κάλα με αεροστεγές καπάκι και αφήνετε να μουλιάσουν για 1-2 ημέρες.
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνετε τα αυγά ένα - ένα μαζί με 1 κουτ. αλεύρι την κάθε φορά ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και τα κανελογαρίφαλα και ανακατεύετε καλά. Βάζετε σε μπλέντερ τα μισά φρούτα που έχετε μουσκέψει στο ρούμι και χτυπάτε να γίνουν πουρές. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα. Ρίχνετε στον χυλό του κέικ τον πουρέ φρούτων και τα ψιλοκομμένα φρούτα και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε σε μακρόστενη φόρμα και ψήνετε στους 150 βαθμούς για 1 1/4 - 1 1/2 ώρα.
ΧΙΟΝΙ: Χτυπάτε σε σφικτή μαρέγκα το ασπράδι και προσθέτετε τη ζάχαρη σιγά - σιγά, να γίνει ομοιογενές μίγμα. Ξεφορμάρετε το κέικ και απλώνετε επάνω το χιόνι - μαρέγκα. Ισιώνετε την επιφάνεια και αφήνετε το υπόλοιπο να τρέξει στα πλαϊνά. Σκορπάτε επάνω τα φρούτα, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...