English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Σεπτεμβρίου 2013

Της κατσαρόλας τα καμώματα - Αστρόσουπα

Αστρόσουπα

Υλικά για 4-6 άτομα
400γρ. αστράκι (ζυμαρικό)
1 καρότο
1 λεμόνι
1/2 κρεμμύδι (ξερό ή και φρέσκο)
1/2 φλιτζάνι μανιτάρια
2 κύβους ζωμό κότας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε περίπου 4 λίτρα νερό το αστράκι.
Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στην ψιλή μεριά του τρίφτη (να γίνει όλο ξύσμα δηλαδή). Στην ίδια μεριά του τρίφτη περνάμε και το λεμόνι για να πάρουμε το ξύσμα του κι ύστερα στύβουμε το μισό.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε το κρεμμύδι και μαζί με τα μανιτάρια το βάζουμε σε δυνατό χτύπημα δευτερολέπτων στο μπλέντερ.
Τώρα τα βάζουμε όλα μαζί (καρότο λεμόνι κρεμμύδι μανιτάρια) στην κατσαρόλα που βράζει, προσθέτουμε τους 2 κύβους ζωμό κότας, λάδι, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό μισού λεμονιού, ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ελέγχοντας ανα διαστήματα με μια κουτάλα να μην κολλήσει το αστράκι στον πάτο της κατσαρόλας.
(Θέλουμε να παραβράσει το αστράκι για να χυλώσει η σούπα. Στο σερβίρισμα αν θέλουμε την αυγοκόβουμε κιόλας.)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts