English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Σπαγγέτι με Κρεμμύδια και Μπέικον

Υλικά:
¼ μπέικον κομμένο κομματάκια
2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
½ κ.γ. θυμάρι
1/8 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. αλάτι
½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
χρωματιστά πιπέρια φρεσκοκομμένα

Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι, σοτάρουμε το μπέικον χωρίς λάδι, μέχρι να γίνει τραγανό και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι.
Κρατάμε λίγο από το λίπος του μπέικον και σ’ αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν καφέ σε χρώμα, αφού προσθέσουμε το θυμάρι και το μπούκοβο και το ¼ κ.γ. αλάτι. Τα κρεμμύδια μας πρέπει να έχουν καραμελώσει και να έχουν ένα καφέ χρώμα. Προσοχή, μην τα μαυρίσουμε εντελώς και πικρίζουν.
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό το σπαγγέτι μας μέχρι να γίνει. Πριν στραγγίξουμε το σπαγγέτι μας, κρατάμε 1 κούπα από το νερό που έβρασε και μετά στραγγίζουμε. Ρίχνουμε το σπαγγέτι στην κατσαρόλα μας (καλύτερα να είναι αντικολλητική) μαζί με το μπέικον, τα κρεμμύδια, την παρμεζάνα και τα ¾ της κούπας του νερού που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε καλά. Έτσι δημιουργείται μια παχύρευστη σάλτσα. Αν θέλουμε να την αραιώσουμε προσθέτουμε λίγο – λίγο το υπόλοιπο νερό που έχουμε κρατήσει.
Σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη και φρεσκοτριμμένα πιπέρια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...