English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Νοεμβρίου 2011

Καρβέλι με γέμιση μελιτζάνας

Υλικά
- 1 στρογγυλό καρβέλι (1 κιλό)
- λάδι
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- μισό κιλό μελιτζάνες φλασκες
(ξεφλουδισμένες και κομμένες)
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνιθο
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαιντανό
- 250 γρ. τριμμένο κασέρι
- 300 γρ. ανθότυρο λιωμένο με το πηρούνι
- 200 γρ. φέτα λιωμένη με το πηρούνι
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Κόβουμε τα πάνω μέρος από το καρβέλι και το κρατάμε για να το
χρησιμοποιήσουμε αργότερα σαν καπάκι.
- Αφαιρούμε την ψύχα και το αλείφουμε εσωτερικά με τη μουστάρδα.
- Σωτάρουμε τις μελιτζάνες και τα κρεμμυδάκια με το λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον άνιθο, το μαιντανό,
τα τυριά ανακατεμένα με το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε αρκετα μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
- Δοκιμάζουμε το μείγμα και άν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Γεμίζουμε το καρβέλι με το μείγμα μελιτζάνας, το κλείνουμε με το
καπάκι του, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο
να κρυώσει.
- Μπορείτε άν θέλετε να το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...