English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Μπιφτέκια κοτόπουλου με κρέμα μουστάρδας

Υλικά
500 γρ. άπαχος Κιμάς κοτόπουλου
3/4 φλυτζανιού Ψωμί τριμμένο
1/4 φλυτζανιού ψιλοκομμένος Μαϊντανός
2 κουταλάκια φρέσκο ψιλοκομμένο Θυμάρι
λίγες σταγόνες Σάλτσα ταμπάσκο
1 ελαφρά χτυπημένο Αυγό(ά)
4 φέτες Μπέικον
λίγο Λάδι

Για την κρέμα μουστάρδας

1/2 φλυτζάνι ελαφριά Κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά Μουστάρδα
2 κουταλιές ψιλοκομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια

(Ανακατώστε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ και χτυπήστε).

Εκτέλεση
Ανακατώστε σε ένα μπολ τον κιμά, το ψωμί, τα βότανα, το ταμπάσκο και το αβγό και ζυμώστε τα. Φτιάξτε 4 μπιφτέκια.
Αφαιρέστε το λίπος από το μπέικον και τυλίξτε από μία φέτα πάνω σε κάθε μπιφτέκι, στερεώνοντας το με οδοντογλυφίδες.
Βάλτε τα μπιφτέκια σε μια πιατέλα, σκεπάστε και βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αλείψτε τα μπιφτέκια με λιγο λάδι.
Βάλτε τα πάνω στη ζεσταμένη πλάκα ψησίματος και ψήστε ώσπου να ροδίσουν και στις δύο πλευρές και να ψηθούν μέχρι μέσα.
Σερβίρετε τα με την κρέμα μουστάρδας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...