English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Νοεμβρίου 2011

Κυπριακές Ραβιόλες

Υλικά
για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 κουταλάκι λάδι
Νερό όσο σηκώσει

για τη γέμιση
- 1 χαλούμι τριμμένο
- Δυόσμο ξερό
- 1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε με νερό (ζεστό) μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη για μισή-μια ώρα.
- Ταυτόχρονα τρίβουμε το χαλούμι, προσθέτουμε τον κρόκο και αρκετό δυόσμο, ανακατεύουμε καλά, μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα.
- Παίρνουμε το ένα φύλλο και με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση σε μπαλάκια στη σειρά κοντά το ένα στο άλλο. Με το δεύτερο φύλλο καλύπτουμε το πρώτο και πιέζουμε τη ζύμη γύρω από τη γέμιση για να κολλήσουν τα δύο φύλλα. Κόβουμε τις ραβιόλες μας με το στόμιο ενός μικρού ποτηριού .
- Ρίχνουμε τις ραβιόλες σε μπόλικο ζεστό νερό όπου έχουμε προσθέσει ένα κύβο ζωμού κότας και ψήνουμε για 8-10 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με τριμμένο χαλούμι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...