Υλικά
40 γρ. βούτυρο40 γρ. αλεύρι
200 ml. κρέμα γάλακτος
1 & 1/2 πορτοκάλι το ξύσμα και τον χυμό του
2 κ.τ.σ. ζάχαρη άχνη
1/4 κ.τ.σ. τριμμένα γαρύφαλλα
λίγη κανέλλα
3 κ.τ.σ. ζάχαρη
4 αυγά
λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 1'. Αποσύρουμε από την φωτιά, και ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος ακατατεύοντας συνεχώς. Τοποθετούμε ξανά στο μάτι. Όταν το μίγμα γίνει πολύ πηχτό αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αναμιγνύουμε την άχνη με τα γαρύφαλλα και την κανέλλα και προσθέτουμε την κρέμα μαζί με το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν ανακατεύοντας δυνατά. Παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Βουτυρώνουμε καλά μικρά σκεύη για σουφλέ, ρίχνουμε μέσα την κρέμα και τοποθετούμε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για 40' στους 200οC. Προσοχή! Δεν ανοίγουμε το φούρνο για 35'.
Διάρκεια: 30 λεπτά & 40 λεπτά για ψήσιμο