ΥΛΙΚΑ
3 δεμ. Τσουκνίδα (1 κιλό)
2 φλιτζ. Νερό
1 φλιτζ. Ελαιόλαδο
1 κουτ. Αλάτι
1 φλιτζ. Αλεύρι
1 Λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κοτσάνια και ψιλοκόβουμε τις κορφές. Πλένουμε πολύ καλά τα τσουκνίδια. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τα αχνίζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λαδάκι και τον χυμό του λεμονιού κι αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε μια κουταλιά αλάτι και τα αφήνουμε ακόμα λίγο. Aραιώνουμε ένα φλιτζάνι αλεύρι με λίγο νερό και το προσθέτουμε στη σούπα για να χυλώσει.
3 δεμ. Τσουκνίδα (1 κιλό)
2 φλιτζ. Νερό
1 φλιτζ. Ελαιόλαδο
1 κουτ. Αλάτι
1 φλιτζ. Αλεύρι
1 Λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κοτσάνια και ψιλοκόβουμε τις κορφές. Πλένουμε πολύ καλά τα τσουκνίδια. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τα αχνίζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λαδάκι και τον χυμό του λεμονιού κι αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε μια κουταλιά αλάτι και τα αφήνουμε ακόμα λίγο. Aραιώνουμε ένα φλιτζάνι αλεύρι με λίγο νερό και το προσθέτουμε στη σούπα για να χυλώσει.