English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Χειμωνιάτικο Γρεβενών

Υλικά για 4 άτομα:
500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κλωνάρι μαϊντανό
1 φ.κ. λάδι και λάδι για τηγάνισμα
1 κύβος ζωμού κρέατος
8 κ.σ. ρύζι σούπας
20γρ. βούτυρο αγελάδος
½ φ.τ. γάλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Πολτοποιείτε το κρεμμύδι στο μύλο του μπλέντερ. Το προσθέτετε στον κιμά μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ½ φ.κ. λάδι, ½ φ.κ. νερό και ζυμώνετε καλά. Πλάθετε μικρές μπάλες και αλευρώνετε. Σε βαθύ σκεύος λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε ½ φ.κ. λάδι και όταν κάψει καλά τηγανίζετε τα κεφτεδάκια για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε 5 πιάτα της σούπας νερό, τον κύβο κρέατος, αλατοπίπερο και μόλις πάρε βράση, το ρύζι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει. Πριν από το σερβίρισμα προσθέτετε το γάλα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...