Υλικά για 4 άτομα:
500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς1 μέτριο κρεμμύδι
1 κλωνάρι μαϊντανό
1 φ.κ. λάδι και λάδι για τηγάνισμα
1 κύβος ζωμού κρέατος
8 κ.σ. ρύζι σούπας
20γρ. βούτυρο αγελάδος
½ φ.τ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Πολτοποιείτε το κρεμμύδι στο μύλο του μπλέντερ. Το προσθέτετε στον κιμά μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ½ φ.κ. λάδι, ½ φ.κ. νερό και ζυμώνετε καλά. Πλάθετε μικρές μπάλες και αλευρώνετε. Σε βαθύ σκεύος λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε ½ φ.κ. λάδι και όταν κάψει καλά τηγανίζετε τα κεφτεδάκια για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε 5 πιάτα της σούπας νερό, τον κύβο κρέατος, αλατοπίπερο και μόλις πάρε βράση, το ρύζι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει. Πριν από το σερβίρισμα προσθέτετε το γάλα.