English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Νοεμβρίου 2011

Αυτοκρατορικά Ρολά

Υλικά
1 πακέτο φύλλα ριζιού (σε ασιατικά S/M)
Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο
4 πράσα χονδροκομμένα σε ροδέλες
1/3 λάχανο κυβάκια
2 κολοκύθια σε μπαστούνια
3 πιπεριές πράσινες σε κυβάκια
2 κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια
3 καρότα μπαστουνάκια
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο τζίντζερ ψιλοκομμένο
ζωμός από ½ κοτόπουλο
100 gr. σόγια σως
250 gr. στήθος κοτόπουλο

Εκτέλεση
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και το τζίντζερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρότα και μετά τα υπόλοιπα λαχανικά. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ρίχνοντας σιγά – σιγά το ζωμό κότας και τη σόγια σως. Μετά ψήνουμε το στήθος κοτόπουλου. Όταν ψηθεί, το ψιλοκόβουμε και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Με το μίγμα γεμίζουμε τα φύλλα ρυζιού και τα τυλίγουμε ρολά.
Τηγανίζουμε τα αυτοκρατορικά ρολά σε πολύ δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο για 1 λεπτό μέχρι να ροδίσουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...