English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Αυγόφετες

Υλικά:
Ψωμί
Αυγά
Γάλα (Γάλα ένα φλυτζάνι του καφέ)
Αλάτι
Λάδι

Εκτέλεση
Κόβουμε φέτες ψωμιού σε μέτριο πάχος. Σ' ένα πιάτο χτυπάμε το αυγό (αριθμός αυγών ανάλογα με το πόσες φέτες θέλουμε να κάνουμε), να αφρατέψει, προσθέτουμε λίγο γάλα και αλάτι. Χτυπάμε πάλι ελαφριά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε μια φέτα ψωμί, την βουτάμε στο μείγμα αυγού και το βάζουμε στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρυσαφή χρώμα (προσοχή "αρπάζει" αμέσως).
Μπορούμε να τις σερβίρουμε με λίγη φέτα ή τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας. Τρώγονται επίσης και κρύες.
Καλή όρεξη!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...