English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

24 Νοεμβρίου 2011

Πουτανέσκα με λιγκουίνι

Υλικά
-500 γραμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
-1/2 φλιτζ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και κομμένες
-2 κουταλιές της σούπας στραγγισμένη εμφιαλωμένη κάππαρη, ψιλοκομμένη
-1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
-1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
-4 φιλέτα παστού γαύρου ψιλοκομμένα
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο καυτό κόκκινο πιπέρι σε νιφάδες
-2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
-1/4 φλιτζ. συν 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-500 γραμ. λινγκουίνι

Εκτέλεση
-Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα λινγκουίνι σε ένα μεγάλο μπολ.
-Μαγειρέψτε τα λινγκουίνι σε νερό που βράζει μέχρι να γίνουν αλ-ντεντε (al dente).
-Κρατήστε 1 φλιτζ. νερό από τα λινκουίνι και μετά σουρώστε τα.
-Προσθέστε τα ζεστά λινγκουίνι και το 1/3 φλιτζ. νερό από τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατέψτε, προσθέτοντας περισσότερο νερό αν χρειάζεται.
-Τέλος, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...