English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Παντζαροσαλάτα με κατίκι Δομοκού

Υλικά:
4-5 μεγάλα παντζάρια, χωρίς τα χόρτα τους, πλυμένα καλά
Ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι
100 γραμμ. κατίκι Δομοκού
1-2 κ.τ.σ. ξίδι, κατά προτίμηση μπαλσάμικο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε τα παντζάρια, τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε ρηχό ταψί, για περίπου μία-μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ξεφλουδίζουμε (όταν κρυώσουν λίγο) και τα κόβουμε σε κύβους. Ανακατεύουμε με το κατίκι, ρίχνουμε λίγο λάδι ακόμα, το ξίδι, λίγο χοντρό αλάτι και το πιπέρι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...