Υλικά:
4-5 μεγάλα παντζάρια, χωρίς τα χόρτα τους, πλυμένα καλάΕλαιόλαδο
Χοντρό αλάτι
100 γραμμ. κατίκι Δομοκού
1-2 κ.τ.σ. ξίδι, κατά προτίμηση μπαλσάμικο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε τα παντζάρια, τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε ρηχό ταψί, για περίπου μία-μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ξεφλουδίζουμε (όταν κρυώσουν λίγο) και τα κόβουμε σε κύβους. Ανακατεύουμε με το κατίκι, ρίχνουμε λίγο λάδι ακόμα, το ξίδι, λίγο χοντρό αλάτι και το πιπέρι.