English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Ρυζότο πλιγουριού με γαρίδες

Υλικά
-2 κουταλιές ελαιόλαδο
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι πλιγούρι
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-340 γραμ. νωπές ή κατεψυγμένες γαρίδες και χωρίς κέλυφος
-2 φλιτζάνια νωπό ή κατεψυγμένο καλαμπόκι
-1 μέτρια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένή
-2 γλυκολέμονα (1 στυμμένο, 1 κομμένο σε λωρίδες)
-1/4 κουταλάκι μπούκοβο
-1/4 φλιτζάνι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το σκόρδο, ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα και μετά προσθέστε το πλιγούρι και το αλάτι. Σταδιακά ρίξτε 2 φλιτζάνια βραστό νερό, 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά (περιμένετε μέχρι το πλιγούρι να το απορροφήσει και μετά προσθέσετε περισσότερο), μέχρι το πλιγούρι να γίνει ελαφρώς σούπα, για 8 έως 10 λεπτά. (Ίσως να μην χρησιμοποιήσετε όλο το νερό.) Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνουν ροζ, για 2 έως 3 λεπτά. Προσθέστε το καλαμπόκι, το πιπέρι, το χυμό από το 1 λάιμ και το μπούκοβο και ανακατεύετε προσθέτοντας νερό για να διατηρήσετε το μείγμα κρεμώδες. Στο τέλος, προσθέστε τον κόλιαντρο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...