Υλικά:
1/2 κιλό φάβα1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγο κύμινο
μισό φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά (ή όσο χρειαστεί)
μία κούπα λάδι για το τηγάνισμα
και αλεύρι για να αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια
Εκτέλεση:
Βράζουμε τη φάβα μέχρι να μαλακώσει καλά.
Τη στραγγίζουμε και τη κτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ.
Την αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε κεφτεδάκια.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τα σερβίρουμε ζεστά.