English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19 Νοεμβρίου 2011

Μακαρόνια με ανθοτυροκεφτέδες

Υλικά:
500 γρ. βίδες τρικολόρε
300 γρ. ανθότυρο
5 ή 6 μικρές ντομάτες
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρόκο αυγού
1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:
Αναμειγνύετε το ανθότυρο, τον κρόκο και το αλεύρι. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά. Πλάθετε μικρά «κεφτεδάκια», τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Kόβετε τις ντομάτες στα 4, τις βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι, τις αλατίζετε, τις πασπαλίζετε με το θυμάρι και το βασιλικό, τις πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη, τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τις ψήνετε επίσης στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζετε. Βάζετε τις ντομάτες μαζί με το λάδι τους σε πιατέλα, ρίχνετε τα ζυμαρικά, τα μπαλάκια του ανθότυρου, το μαϊντανό και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...