English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Ζαρκάδι με μέλι και ουίσκι

Υλικά
1 κιλό ζαρκάδι
2 κρεμμύδια μεγάλα
1 σφηνάκι ουίσκι
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
1 ξυλάκι κανέλα
8-10 κόκκους μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Μαρινάδα
3 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
3 κουταλιές της σούπαςσόγια σως
2 κουταλιές της σούπας. κορν φλαουρ

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το μέλι, το ξύδι, τη σόγια, το κορν φλαουρ και λίγο νερό,περιχύνουμε το κρέας το σκεπάζουμε και το μαρινάρουμε από το βράδυ.
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,το πιπέρι και την κανέλα.
Ρίχνουμε το ουίσκι και το ανάβουμε με ένα σπίρτο (φλαμπέ) προσεκτικά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατόπιν σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να δέσει η σάλτσα.
Το σερβίρουμε με ρύζι και καρότα σωτέ!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...