English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Νοεμβρίου 2011

Μοσχάρι με μελιτζάνες

Υλικά:
1 ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας
2 μελιτζάνες σε κύβους που τις βάζουμε μία ώρα σε νερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 ξερά κρεμμύδια
½ κιλό ώριμες ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό
λίγο λευκό κρασί
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
μισό ξύλο κανέλας
1-2 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
μπαχάρι – πιπέρι – αλάτι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας.
Μετά βάζουμε το κρασί, τον πελτέ, την ντομάτα και αφήνουμε να πάρουν όλα μια βράση.
Προσθέτουμε 1-2 φύλλα δάφνης, λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί.
Αν χρειαστεί, θα ξαναβάλουμε ζεστό νερό.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το νερό και τις στραγγίζουμε.
Δέκα λεπτά πριν γίνει το κρέας προσθέτουμε τις μελιτζάνες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...