English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου

Υλικά:
2 ματσάκια άνηθο
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
4 αυγά
πιπέρι ( άσπρο )
1 κιλό τυροβολιά ( Μυκονιάτικο τυρί )
1 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι
2 κομμάτια λαρδί (παστό χοιρινό από πετσί και λίπος )
2 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι καλό ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Γέμιση:
Βάζουμε την τυροβολιά σε ένα μπολ μεγάλο, ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, προσθέτουμε τα 2 αυγά, το άσπρο πιπέρι και το λαρδί, αφού προηγουμένως το έχουμε βράσει και το έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους. Όλα μαζί τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Για το φύλλο:
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ,1 ½ ποτήρι λάδι μισό- μισό, τα άλλα 2 αυγά , χλιαρό νερό και λίγο αλατάκι. Τα ανακατεύουμε καλά. Αρχίζουμε να ανοίγουμε το φύλλο, λαδώνουμε το ταψί και όταν ανοίξουμε το φύλλο σε μέγεθος μεγαλύτερο απ´ ότι το ταψί, το τοποθετούμε μέσα. Βάζουμε την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Ανοίγουμε και ένα δεύτερο φύλλο για να καλύψουμε την επιφάνεια της πίτας μας. Διπλώνουμε τις γωνίες προς τα μέσα και τις πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Με ένα μαχαιράκι την χαράσσουμε σε ρόμβους και στη συνέχεια την αλείφουμε με λίγο βουτηράκι Την σιγοψήνουμε στους170 για 1 ώρα και 15 λεπτά ή περίπου τόσο ( ανάλογα με το φούρνο μας).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...