English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

24 Νοεμβρίου 2011

Μπισκοτάκια Σαμπούκας

Υλικά
2 κούπες, για όλες τις χρήσεις αλεύρι
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
300 γρ. σε κομμάτια σοκολάτα κουβερτούρα
1/4 κούπας βούτυρο
2 κουταλιές διαλυμένος σε 2 κουταλιές νερό καφές στιγμής
2 μεγάλα αυγό(ά)
1 κούπα χοντροαλεσμένη αμυγδαλόψιχα ή καρυδόψιχα
1,5 κούπας Sambuca λικέρ
1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Ρίξτε κι ανακατέψτε το διαλυμένο καφέ. Σ' ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη. Ρίξτε κι ανακατέψτε το ποτό Sambuca και τα καρύδια. Αδειάστε το μίγμα των υγρών μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά. Περιχύστε με τη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατέψτε σε ζύμη μαλακιά. Καλύψτε και βάλτε τη στην κατάψυξη να σφίξει, 30'.
Αδειάστε τη ζάχαρη άχνη επάνω σε αλουμινόχαρτο. Κόψτε από τη ζύμη κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού, πλάστε μπαλάκια και τυλίξτε τα στη ζάχαρη άχνη. Τοποθετήστε τα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήστε τα στο επάνω ράφι του φούρνου, με αέρα στους 180 βαθμούς, 10-12' ή ώσπου να σκάσει η επιφάνεια τους.
(Βγάλτε τα κι αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα. Διατηρούνται 3 εβδομάδες σε κουτί μπισκότων ή αρκετούς μήνες στην κατάψυξη)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...