English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Κοτόπιτα Θεσσαλονίκης

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
1 κουτί τεμαχισμένα μανιτάρια
1 κούπα τριμμένη γκούντα
2 κουταλιές βιτάμ
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένες)
αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα σφολιάτας
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Βράζουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο.
Τσιγαρίζουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι με τις πιπεριές και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Αφού τσιγαριστούν καλά, ρίχνουμε το τεμαχισμένο κοτόπουλο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κασέρι και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά.
Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε την γέμιση και στρώνουμε από επάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Χαράζουμε με το μαχαίρι τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...