Υλικά
8 φέτες καπνιστού σολομού3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
2 κουτ. του γλυκού κάππαρη
1 φλιτζ. του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό από 1/2 λεμόνι
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
6 κουτ. της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Το πιο απαραίτητο στοιχείο είναι να έχετε μια μικρή στενόμακρη φόρμα, εάν είναι δυνατό σε σχήμα ψαριού.
Μέσα στο μπλέντερ ρίχνετε το κρεμμυδάκι, την κάππαρη, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το ελαιόλαδο.
Τα κτυπάτε να γίνουν πολτός. Προσθέτετε τις φέτες του σολομού ψιλοκομμένες, το σουρωτό γιαούρτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τα κτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.
Τον αδειάζετε μέσα στη φόρμα.
Το πιέζετε καλά να στοιβαχτεί σφιχτά και το κρυώνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Ξεφορμάρετε σε οβάλ πιατέλα και διακοσμείτε με σοταρισμένα λαχανικά, ή ρύζι.