English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19 Νοεμβρίου 2011

Ουγγρικό ρολό χοιρινού

Υλικά
1250 γρ. Χοιρινή σπάλα
2 κ.τ.σ βούτυρο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
100 γρ. Λαρδί χοντροκομμένο
1 κ.τ.σ. πάπρικα
6 ντομάτες τριμμένες
600 γρ. Μικρές πατάτες
1 λεμόνι το χυμό του
1 κούπα ζωμό κρέατος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ματζουράνα

Εκτέλεση
Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το δένουμε με σπαγκο μαγειρικής.
Στη 1 κουταλιά βούτυρο ροδίζουμε το ρολό σε τεφάλ μέχρι να πάρει χρώμα απ’ολες της πλευρές και να φυλακίσει μέσα τα υγρά του. Το μεταφέρουμε σε ταψί. Στην άλλη κουταλιά βούτυρο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λαρδί, πασπαλίζουμε με πάπρικα και τα τοποθετούμε στο ταψί δίπλα από το ρολό. Προσθέτουμε τις πατατες κομμένες σε μικρά ισομερή κομμάτια, τις ντομάτες, το ζωμό το χυμό λεμονιού τη ματζουράνα και το σκόρδο και αλατωπιπερώνουμε.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180, γυρίζοντας ανά διαστήματα το κρέας για να ψηθεί ομοιόμορφα. Στη συνέχεια ανεβάζουμε την θερμοκρασία και ψήνουμε για λίγο ακόμα ώστε να πάρει λίγο χρώμα και να ροδίσει η κρούστα.
Κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε σε πιατέλα με την σάλτσα και τις πατάτες σαν γαρνιτούρα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...