English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Λαγός Σκορδαλιά

Υλικά
-1 μικρό λαγό (περίπου 1 ½ κιλό)
-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-Ελαιόλαδο
-Ξύδι
-Αλάτι
-Μαύρο πιπέρι
-Κανέλλα
-2 φύλλα δάφνης

Για την σκορδαλιά:
-1/2 κιλό κοπανισμένη καρυδόψιχα
-3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
-1/2 κιλό τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
-Ελαιόλαδο
-Ξύδι

Για τη μαρινάδα:
-Ξύδι
-Κρασί
-Δάφνη

Εκτέλεση
-Ξεκινάμε μαρινάροντας το λαγό με ξύδι, κρασί και φύλλα δάφνης για 12 ώρες για να μαλακώσει και μετά τον κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, σαν μερίδες.
-Βάζουμε λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνουμε το λαγό μέχρι να πάρει χρώμα όπου και τον βγάζουμε από τη φωτιά.
-Στη συνέχεια σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο για να σοταριστούν.
–Μετά προσθέτω το πιπέρι και το λαγό, που τον αφήνω να τηγανιστεί.
-Ρίχνω νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και βάζω κανέλλα, 2 φύλλα δάφνης και το αφήνω να βράσει.
-Παράλληλα ετοιμάζω την σκορδαλιά.
-Σ’ ένα τηγάνι ρίχνω το σκόρδο, την καρυδόψιχα και το ψωμί.
-Προσθέτω στο μίγμα λάδι, ξύδι, νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει η σκορδαλιά και να τραβήξει τα υγρά της.
-Όταν βράσει ο λαγός, σ’ένα ταψί αναμειγνύω το λαγό με τη σκορδαλιά και το βάζω στο φούρνο για 15 λεπτά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...