Υλικά
½ κιλό φασόλια½ κιλό ντομάτες
2 πράσινες πιπεριές
2 καρότα
2 κρεμμύδια
Σέλινο
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Bάζουμε τα φασόλια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ να μουσκέψουν. Το επόμενο πρωί αλλάζουμε το νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Αλλάζουμε ξανά το νερό και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τις πιπεριές ψιλοκομμένα, τις ντομάτες τριμμένες, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Αφήνουνε να βράσουν για 20 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα κομμένα ροδέλες. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά μετά από 1 ½ ώρα περίπου, όταν έχουν ψηθεί τα φασόλια και έχει δέσει η σάλτσα.