English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Δεκεμβρίου 2011

Ρίγκο Γιάντσι

Υλικά:
7 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι
70 γρ. κακάο
50 γρ. φουντούκια αλεσμένα
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
750 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. κακάο

Για το γλάσο
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση:
Για το παντεσπάνι. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο διαφορετικά μπολ. Στους κρόκους προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 15' τουλάχιστον. Όταν το μίγμα ασπρίσει, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και τέλος τα φουντούκια (καλό είναι να τα κοσκινίζουμε για να γίνει πιο αφράτο).
Κατόπιν χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι ώσπου να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Με απαλές κινήσεις ομογενοποιούμε τα δύο μίγματα. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30' στους 180 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
Αρχίζουμε με τη γέμιση χτυπώντας την κρύα κρέμα γάλακτος στο μπλέντερ, προσθέτοντας σιγα-σιγά το κακάο και τη ζάχαρη άχνη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Όταν το παντεσπάνι κρυώσει, το κόβουμε οριζόντια στη μέση και αλείφουμε ομοιόμορφα με την κρέμα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο μισό.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να γίνει λεία και αστραφτερή. Σκεπάζουμε το γλυκό με το γλάσο και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί.
Το Ρίγκο Γιάντσι παραδοσιακά κόβεται σε μεγάλα ψηλά, τετράγωνα κομμάτια, εμείς ώμος μπορούμε να το σερβίρουμε και σαν τούρτα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...