Είναι το εθνικό πιάτο της Άνδρου.
Υλικά½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
200 γραμ χωριάτικο λουκάνικο
6 αβγά
βούτυρο για την ομελέτα
λάδι για το τηγάνισμα της πατάτας
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια φριτέζα άφθονο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τους κύβους της πατάτας μέχρι να ψηθούν και να γίνουν ροδοκόκκινοι.
Σε ένα άλλο τηγανάκι σοτάρουμε το χωριάτικο λουκάνικο αφού το κόψουμε σε λεπτές ροδέλες.
Σε ένα μεγάλο καθαρό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τους τηγανισμένους κύβους πατάτας, το ψημένο λουκάνικο και τα ανακατεύουμε να σκορπιστούν σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Κτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι με τις πατάτες και τα λουκάνικα.
Ψήνουμε την ομελέτα καλά από την μια πλευρά, την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός καπακιού κατσαρόλας και τη σερβίρουμε ζεστή.