English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

5 Δεκεμβρίου 2011

Φασολάκια σκορδάτα

Υλικά
1 κιλό κατεψυγμένα πράσινα φασολάκια
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε τα φασολάκια για περίπου 12 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι.
Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση. Τις σωτάρουμε καλά μέχρι να μαυρίσουν.
Μετά τις βγάζουμε και τις πετάμε. Μ’ αυτόν τον τρόπο το λαδάκι μας θα πάρει όλο το άρωμα του σκόρδου χωρίς να βαρύνει καθόλου.
Ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια και τα σωτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα με προσοχή να μη διαλυθούν.
Όταν γυαλίσουν και ζεσταθούν καλά σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και τα σερβίρουμε σε βαθιά σαλατιέρα ζεστά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...