English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Δεκεμβρίου 2011

Πέννες με βότκα (Ιταλία)

Υλικά:
1/2 πακέτο πένες
1 κουτί κρέμα γάλατος
1 κουταλιά κοφτή ντοματοπολτό
1/2 κουταλιά βούτυρο
150 γρ. μπέικον
100 ml. βότκα
λίγη τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:
Βράζουμε σε αλατισμένο κοχλαστό νερό τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Εν το μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά με λίγο βούτυρο για 5 λεπτά. Σβήνουμε με τη βότκα και ανακατεύουμε καλά ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ντοματοπολτό και μετά την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε ελάχιστο αλάτι στο φαγητό μας και μπόλικο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο κατά προτίμηση). Ανακατεύουμε τις πένες με τη σάλτσα και τις σερβίρουμε ζεστές μαζί με την παρμεζάνα.
(Αν δεν σκοπεύετε να σερβίρετε το φαγητό αμέσως, μην ανακατέψετε τις πένες με τη σάλτσα, διότι θα τραβήξουν τα υγρά και δεν θα είναι πια al dente (μοιραίο λάθος για τους Ιταλούς).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...