Υλικά
- 2 1/2 κιλά κρέας χοιρινό ή αρνί ή ρίφι
- 3-4 κιλά σιτάρι
- χοντροκοπανισμένο αλάτι
- νερό
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά το κρέας και το τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα.Πλένουμε το σιτάρι και το βάζουμε πάνω από το κρέας.Θα γεμίσουν όλη την κατσαρόλα αφήνοντας ένα κενό 10εκατοστών περίπου από το χείλος της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε νερό να καλύψει τα υλικά.
- Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.Δεν ανακατεύουμε, όμως προσθέτουμε κατά διαστήματα νερό.
Όταν αρχίσουν να ψήνονται τα υλικά, αρχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε και το αλάτι.
Αν χρειάζεται και άλλο νερό, προσθέτουμε περιοδικά, ένα φλιτζάνι κάθε φορά.
Τα υλικά πρέιπει να λιώσουν και να γίνουν σαν πηχτός χυλός.
- Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για ν’ απορροφηθούν τυχόν υγρά και σερβίρουμε ζεστό.
- 2 1/2 κιλά κρέας χοιρινό ή αρνί ή ρίφι
- 3-4 κιλά σιτάρι
- χοντροκοπανισμένο αλάτι
- νερό
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά το κρέας και το τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα.Πλένουμε το σιτάρι και το βάζουμε πάνω από το κρέας.Θα γεμίσουν όλη την κατσαρόλα αφήνοντας ένα κενό 10εκατοστών περίπου από το χείλος της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε νερό να καλύψει τα υλικά.
- Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.Δεν ανακατεύουμε, όμως προσθέτουμε κατά διαστήματα νερό.
Όταν αρχίσουν να ψήνονται τα υλικά, αρχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε και το αλάτι.
Αν χρειάζεται και άλλο νερό, προσθέτουμε περιοδικά, ένα φλιτζάνι κάθε φορά.
Τα υλικά πρέιπει να λιώσουν και να γίνουν σαν πηχτός χυλός.
- Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για ν’ απορροφηθούν τυχόν υγρά και σερβίρουμε ζεστό.