English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28 Δεκεμβρίου 2011

Ανδαλουσιανή σαλάτα με ρύζι (Ισπανία)

Υλικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας ξύδι
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι, λιωμένο
- αλάτι και πιπέρι
- βάζο 400 γρ. ολόκληρες πιπεριές
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- πράσινες και μαύρες ελιές

Εκτέλεση
- Βράστε 2 φλυτζάνια νερό. Προσθέστε αλάτι και το ρύζι. Σκεπάστε και αφήστε να ψηθεί σιγά για 20 λεπτά.
- Ταυτόχρονα αναμειγνύοντας ελαιόλαδο, ξύδι, σκόρδο και κρεμμύδι φτιάξτε μια σάλτσα βινεγκρέτ. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
Στραγγίξετε τις πιπεριές του βάζου. Κόψτε μια σε στενές λωρίδες και βάλτε τις στην άκρη. Ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες. Αφήστε να κρυώσει λίγο το ρύζι. Προσθέστε τη σάλτσα βινεγκρέτ, τις πιπεριές και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα. Ανακατέψτε ελαφρώς.
- Τοποθετήστε το ρύζι στο μπολ σερβιρίσματος. Όταν κρυώσει, σκεπάστε και αφήστε να κρυώσει καλά στο ψυγείο. Διακοσμήστε το από πάνω με τις λωρίδες πιπεριά που είχατε κρατήσει και με ελιές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...