English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

8 Δεκεμβρίου 2011

Ροζ βιδοσαλάτα by Act

Η 8η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι η "Ροζ βιδοσαλάτα". Την εμπνεύστηκα (όπως και τα περισσότερα μαγειρέματά μου) απο υλικά που είχα στα ντουλάπια και στο ψυγείο. Και τελικά κατέληξα στην πιο απλή, ελαφριά και χορταστική σαλάτα που έχω φάει ποτέ.
Υλικά
500γρ βίδες (ζυμαρικό)
5 κουταλιές της σούπας ταραμά
5 κουταλιές της σούπας τυροκαυτερή
1 κονσέρβα τόνο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σκέτες τις βίδες μας σε 5 λίτρα νερό για περίπου 15-20 λεπτά.
Όταν τελειώσει ο βρασμός τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τις ξεπλένουμε με νερό βρύσης μέχρι να κρυώσουν και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Όσο στραγγίζουν, σε ένα βαθύ πιάτο αναδεύουμε τις κουταλιές του ταραμά και της τυροκαυτερής, μέχρι να γίνουν ομοιογενές ροζ μείγμα.
Σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα τις βίδες, τις ανακατεύουμε με το ροζ μείγμα που ετοιμάσαμε, κι έτοιμη η "Ροζ βιδοσαλάτα"!
(Εάν θέλετε απο πάνω προσθέτετε και την κονσέρβα τόνου, για να γίνει ένα κυρίως πιάτο η σαλάτα σας)
ΠΡΟΣΟΧΗ: MHN προσθέσετε καθόλου αλάτι διότι ο ταραμάς και η τυροκαυτερή έχουν ήδη απο μόνα τους την αλμυρότητα που χρειάζεται η σαλάτα μας. ΜΗΝ προσθέσετε ούτε λάδι, διότι θα αλιωθεί η γεύση της σαλάτας)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...